Petr Semerád vítězem Rallysprint Série 2018

Juniorský závodník Petr Semerád, který v uplynulých sezónách úspěšně reprezentoval tým Křenek Motorsport za volantem formulových Formula Gloria C8F a Formule 4 si na víkendové Rally Jeseníky zajistil vítězství v celkovém hodnocení A-Sport Rallysprint série 2018.

Semerád, jenž byl „objeven“ v roce 2016, kdy v březnu zvítězil v talentové soutěži JuniorSTAR, startoval v letošním roce v barvách Hájek Rally Teamu společně s Jiřím Hlávkou (Opel Adam R2).

Zajímavou skutečností je především fakt, že v jednodenních soutěžích rally, se za celkové vítězství neuděluje titul mistra ČR. Pokud by tomu tak bylo, měla by Česká republika nejmladšího mistra v rally v historii. Nikdy se totiž z celkového vítězství v šampionátu neradoval jezdec, kterému je teprve 17 let!

Slova Petra Semeráda po skončení závěrečného podniku:

„Je těžké popsat, jakou mám radost, že jsme dojeli do cíle soutěže. Vůbec jsem nemyslel na výsledek, ale spíše na to, abych soutěž přestál a nedělal chyby. Díky celému týmu, že se to podařilo. Je mi stále docela zle na to, abych si nějak uvědomoval, že se nám s Jirkou podařilo vyhrát celou Rallysprint sérii. To mi asi dojde za pár dnů. Je to výsledek práce mnoha lidí a hlavně táty, který se mi do teď hodně věnoval, pomáhal mi a já mu za to děkuji. To, že se nám podařilo vyhrát Rallysprint sérii je nejspíše potvrzení, že jsme se vydali dobrou cestou a já děkuji všem, kteří mi pomáhají, ať je to brácha Martin, Jirka Hlávka anebo Ctirad Hájek. Těch lidí je ale víc. Chci jít rozhodně dál a teď musíme s týmem řešit, kudy se bude moje cesta dál ubírat. Osmnáct mi bude až příští rok v květnu a tím se také musíme řídit. Určitě ale chci závodit dál a je jedno v jakém to bude autě.“