Závodníci ESET RaceStar odstartovali sezónu úspěšně

Bartosz Groszek, Petr Semerád a Sebastian Steibel úspěšně vstoupili do sezóny TCR Eastern Europe 2022 a dokázali, že si podporu projektu zaslouží.

Projekt ESET Racestar podporuje slibné závodníky a hned úvodní podnik TCR Eastern Europe na Hungaroringu ukázal, že pro tento rok vybrali autoři projektu ty správné.

Bartosz Groszek jezdící za ADITIS Racing team zahájil víkend na Hungaroringu nejrychlejším časem v mokré kvalifikaci a v prvním, už suchém, závodě vedl od začátku do konce. A i přes to, že závodí se starší Audi RS3 LMS TCR, dokázal za sebou udržet i Maťa Homolu s úplně novou Hyundai Elantra N TCR. Ve druhém závodě Groszek dojel jako čtvrtý, čímž si po úvodním podniku sezóny zajistil vedení v celkovém hodnocení sezóny.

Petr Semerád závodil na Hungaroringu v barvách týmu Hyundai / Janík Motorsport s Hyundai i30N TCR. Do prvního závodu startoval z osmého místa a velmi brzy už bojoval o místo třetí s Milenko Vukovićem. Švýcarského závodníka ale pokořit nedokázal a tak se usadil těsně pod pódiem a na čtvrtém místě také protnul cíl. Co se mu nepodařilo v prvním závodě, v tom druhém už ano. Dojel druhý za týmovým parťákem Jáchymem Galášem.

Sebastian Steibel s vozem Cupra TCR startoval do prvního závodu o pozici výš, než Semerád a brzy se dostal na třetí místo. Závodník rodinného týmu Steibel motorsport ale slibné třetí místo neubránil a cílem prvního závodu projel jako sedmý. Ve druhé jízdě se dokonce na malou chvíli ujal vedení. Nakonec ale startovním polem propadl na konečné deváté místo.

Slibné závody Sebastiana Steibela, pódiové umístění Petra Semeráda a vítězství Bartosze Groszeka v jednom ze závodů, jasně dokázaly, že projekt ESET RaceStar podporuje přesně ty závodníky, jaké podporovat má. Uvidíme, co nám předvedou v červnu na Red Bull Ringu.