Salvatore Liotti vyhrál závod ESET Formula, Kovács při debutu nové F4 třetí

Okruh Grobnik se stal dějištěm prvního samostatného závodu monopostů formule 4. Vítězem sobotního sprintu ESET Formula se stal Ital Salvatore Liotti.

Startovní pole tvořily starší modely F4 Tatuus T014. V poli se ovšem objevila jedna nová formule 4 s označením Tatuus T421, kterou přivezl slovenský tým Trevor Racing pro maďarského nováčka Zéna Kovácse. V kvalifikaci se s novou formulí ještě seznamoval a zajel až sedmý nejrychlejší čas, v závodě byl však výsledek o poznání lepší.

Z pole-position startoval Giovanni Maschio před Salvatorem Liottim. Z druhé řady startovali Elia Galvanin a Andrea Bodellini. Liotti z týmu G Motorsport se do čela závodu dostal ve druhém kole, sledován dvojicí Maschio a Bodellini. První tři jezdci tak jezdili v těsném rozestupu a mezi nimi se rozhodovalo, kdo si nakonec odnese vítězný pohár. Maschio se pokoušel předjet vedoucího Liottiho, ovšem útok na první místo mu nevyšel a místo toho se propadl na třetí místo.

Liotti a Bodellini poodjeli své konkurenci a pokračovali ve vlastním závodě. Na Maschia se mezitím dotáhli další jezdci a zahájili souboj o třetí místo. Nejaktivnější byl Tommaso Lovati a jejich souboje využíval Zéno Kovács, jenž předjel Andreu Raiconiho a posunul se těsně za Maschia a Lovatiho.

Poté došlo mezi Maschiem a Lovatim ke kontaktu a Kovács se posunul na čtvrté místo. Zbývala tak poslední pozice ke stupňům vítězů. Tu Kovács získal po úspěšném předjíždějícím manévru na Maschia v nájezdu do posledního kola a maďarský jezdec se tak dočkal pódiového umístění při debutu s novou formulí 4. Druhý v cíli byl Andrea Bodellini a vítězem se stal Salvatore Liotti.