Další cenné body pro Martina Kadlečíka

Martin Kadlečík z týmu Křenek Motorsport pokračuje v sérii výborných výsledků a v Grobniku ukázal, že se na předních pozicích Twingo Cupu rozhodně neztratí.

Kadlečík se po letech v autokrosu zaměřil na okruhové závodění. Bránou do nového světa se pro něj stal velmi vyrovnaný Twingo Cup, do nějž vstoupil s podporou projektu ESET RaceStar pro mladé a talentované závodníky.

Ačkoliv úvodní podnik sezony nevyšel podle představ a tým řešil potíže s výkonem motoru, v dalších závodech už na tom byl Kadlečík mnohem lépe. Při premiéře na Red Bull Ringu dojel celkově na čtvrtém místě a zároveň bral třetí místo v kategorii Juniorů.

Obdobně se mu dařilo i na třetím podniku v Grobniku. Náročnost chorvatského okruhu ještě umocnily vysoké červencové teploty, které rozpalovaly tamní asfalt. Aby toho nebylo málo, na Kadlečíka čekala konkurence v podobě dalších 34 zcela totožných vozů. A v této konkurenci zajel Kadlečík šestý kvalifikační čas.

Pro malá Twinga nebyla úzká trať velkou překážkou. Vhodných míst k předjížděcím manévrům bylo dostatek a v některých momentech se dokonce čtyři jezdci bok po boku snažili dostat do první zatáčky. Kadlečík se držel v první desítce, důležité pro něj především bylo, aby neztratil kontakt s vedoucí skupinkou. A to se mu dařilo až do cíle.

Martin Kadlečík nakonec projel cílem na sedmém místě a byl to velmi těsný finiš. Vítěze Mateje Ivanušu a druhého Davida Stuška dělilo pouhých 0,096 sekundy. Sedmého Kadlečíka pak od prvního místa dělila pouhá sekunda. V rámci klasifikace Juniorů obsadil čtvrté místo.