Nimč vybojoval své první vítězství v TCR, Korený předvedl skvělou stíhací jízdu

O prvním srpnovém víkendu čekala na jezdce týmu Křenek Motorsport nova výzva v podobě letošního třetího podniku ESET MMSR.

Ten hostil Autodrom Grobnik, který se nachází poblíž chorvatského přístavního města Rijeka. Pro oba jezdce týmu Josefa Křenka, se jednalo o premiérové seznámení s tímto okruhem a místními klimatickými podmínkami. Hodnota na teploměru atakovala čtyřicetistupňovou hranici, přičemž teplota povrchu dráhy šla ještě o dvě desítky výše.

Zatímco Václav Nimč si v závodech kategorie TCR dojel Audi RS3 LMS TCR pro body za první a druhé místo, tak junior Matěj Korený si odvezl cenné body za skvělé nedělní představení, kdy se v konkurenci 16ti jezdců Twingo Cupu dokázal probojovat z posledního místa na roštu až na místo šesté.

Více k tomu již říká šéf týmu, pan Josef Křenek:

V Grobniku jsme byli s vozem TCR poprvé a stejně tak to bylo i pro oba naše piloty. S vozem TCR jsme hodně pracovali ve volných trénincích a vyzkoušeli i mnoho různých nastavení a komponent. Pevně věřím, že došlo k posunu, který se projeví v dalších závodech. Velký dík patří týmu Milovana Vesniče, který nám a Vaškovi poskytl cenné informace. Sobotní závod Vašek vyhrál a získal k radosti celého týmu své první vítězství s vozem TCR, čímž si upevnil druhou příčku v celkovém pořadí.

V Twingo Cupu to bylo turbulentní jako vždy. Bohužel do jedné z hromadných kolizí se připletl i Matěj a slibně rozjetý závod nedokončil. V neděli již bylo, ale vše v pořádku a 6. místo je určitě pro nejmladšího pilota v poli velmi dobrý výsledek,” dodává Josef Křenek.

Slova jezdců:

Václav Nimč: “Byla to velká zkušenost. Podařilo se mi vyhrát a je to vůbec poprvé v mé kariéře, co jsem vyhrál nějaký závod. Jsem rád, že jsme předvedli dobrý výkon i nemalý potenciál našeho auta. Zároveň mne těší i to, že se to stalo tady v Grobniku. Ta trať je naprosto skvělá a hodně rychlá. Není tady ani kousek prostoru pro odpočinek a já se musel koncentrovat na průjezd každé zatáčky, nejvíc jsem si to užil právě v sobotu, kdy jsem se dostal do vedení a cítil sám na sobě ten tlak, že nesmím udělat chybu. Vše se nakonec podařilo a já děkuji celému týmu za perfektní přípravu auta. Po té ráně na Slovensku jsem moc nevěřil, že budeme v Grobniku startovat.”

Matěj Korený: “Mrzí mne ta sobota. To se mi opravdu moc nepovedlo. Neděle pak byla ale přesně pravý opak. Dráha je zde hodně úzká a o kontakty nebylo v průběhu víkendu nouze. Mě se ale v neděli podařilo vyvarovat jakémukoliv střetu a ustát všechny souboje a tak nakonec odjíždím spokojený.”