Václav Nimč jr. zvítězil v dalším závodě ESET TCR, Matěj Korený dvakrát v TOP 10

Velká cena Slovenské republiky představovala v pořadí již čtvrtý závodní podnik letošního ročníku ESET MMSR, v jehož závodech se představili také dva mladí jezdci pražského týmu Křenek Motorsport Václav Nimč a Matěj Korený.

Nimč přijel na Slovensko povzbuzen dobrými výsledky z předchozího podniku v Grobniku a od počátku se netajil ambicemi na zisk dalšího pódiového umístění. Nimč se stříbrnou Audi RS3 LMS TCR patřil k těm nejrychlejším od prvního tréninku a když v prvním závodě projel cílem jako druhý, bylo zaděláno na další úspěšný víkend. V neděli pak v pěkném a těsném souboji porazil všech osm soupeřů, včetně zkušeného Milovana Vesniče, na kterého nestačil v sobotním závodě.

Sedmnáctiletý Matěj Korený si pak ze Slovenska odvezl body za osmé a deváté místo v pohárových závodech Renault Twingo Cupu, přičemž tyto pozice v obou případech stačily také na zisk dvou vítězství v kategorii „Junior“.

„Vašek už v Grobniku ukázal, že se s novým vozem začíná sžívat a již v sobotní kvalifikaci naznačil, že se s ním musí v závodě počítat. V neděli pak předvedl bezchybnou jízdu a zaslouženě získal toto tak důležité vítězství. Velky dík patří také celému týmu a všem partnerům,“ říká šéf týmu pan Josef Křenek k výkonu svého svěřence.

Slova jezdců:

Václav Nimč: “Víkend to byl velmi náročný. Bylo hrozné horko, řekl bych že to bylo horší než v Grobniku před 14-ti dny. Vysoké teploty znamenaly velký problém s předními pneumatikami. Víkend pro nás začal vypadat velmi nadějně už od první kvalifikace, kdy jsem na svého největšího konkurenta Milovana Vesniče ztratil pouze 0.1 vteřiny. Vše naznačovalo tomu, že závod bude opravdu těsný, a také byl. Už od startu jsme jeli s Vesničem za sebou a po pár kolech se do našeho souboje připletl i Martin Ryba a do konce závodu jsme jeli pořad za sebou a čekali až jeden z nás udělá chybu. Ke konci závodu jsem měl přední gumy ve velmi špatném stavu, ale můj cíl byl jasný: udržet Rybu za sebou. To se mi také povedlo a na výjezdu do cíle nás dělily pouhé 2 desetiny. Ve druhém závodě se nám povedlo něco, co by mě na začátku sezóny ani nenapadlo. Udržel jsem za sebou Vesniče, kterého jsem předjel hned na startu. V mé zatím krátké závodní kariéře je to ten největší úspěch. Chtěl bych poděkovat celému týmu za skvělou přípravu auta. Také bych chtěl poděkovat rodině a přátelům za podporu.”

Matěj Korený: “Bohužel víkend nevyšel podle našich očekávání. Moc se nám nevydařily kvalifikační jízdy, proto jsem to musel dohánět v závodech, dařily se mi starty, ale to nestačilo na to, abych se chytil vedoucí skupiny aut. Kvůli dlouhým rovinkám na Slovakia Ringu se nedá jet sám a ve druhé skupině jsem nenašel nikoho s kým bych byl schopen dojet vedoucí skupinu. V Brně se budeme snažit vylepšit naši kvalifikaci, aby jsme nemuseli řešit stejný problém jako na Slovakia Ringu.”