Projekt ESET RaceStar bude na Hungaroringu podporovat tři závodníky

Pod křídly projektu ESET RaceStar, který podporuje mladé talentované závodníky, budou na Hungaroringu startovat tři závodníci – Bartosz Groszek, Sebastian Steibel a Petr Semerád.

Nová sezóna TCR Eastern Europe odstartuje příští víkend a výše zmínění tři závodníci budou na maďarském Hungaroringu závodit díky podpoře projektu ESET Racestar. „Naším cílem je podporovat závodníky v jejich vývoji, ale není to jen o výsledcích. Je pro nás důležité, jak se naši závodníci chovají k ostatním,“ říká promotér šampionátu a zároveň duše projekti ESET RaceStar.

Sebatian Steibel pojede s vozem Cupra TCR. Závodník rodinného týmu Steibel Motorsport prokázal své kvality zejména vloni na Slovakiaringu, kde vybojoval v obou závodech druhé místo. V celé sezóně dojel na výborném pátém místě za Bartoszem Groszekem, dalším jezdcem podporovaným projektem ESET RaceStar.

Groszek, jezdící v ADITIS Racing teamu, vlétnul do šampionátu ve velkém stylu vloni na svém domácím okruhu v Poznani, kde vyhrál druhý závod a od té doby dojížděl pravidelně na pódiu. Letos na začátku března se blýsknul třetím místem v TCR Virtual Global a už se těší, až zase usedne do reálné Audi RS3 LMS TCR v TCR Eastern Europe 2022.

Třetím do party podporovaných závodníků bude na Hungaroringu Petr Semerád, který pojede v barvách Hyundai / Janík Motorsport. Mladý talentovaný rally závodník vyhrál v březnu prestižní Pražský rally sprint. Daří se mu ale i na okruzích a bude zajímavé sledovat, jak se sžije s Hyundai i30N TCR.