Na cestě k titulu? Martin Kadlečík dosud neprohrál

Martin Kadlečík letos nastoupil do Clio Cupu se čtvrtou generací tohoto francouzského závodního vozu. Svou roli favorita potvrdil už v prvním závodu a na vítězné vlně se veze dál. Své čtyři starty totiž proměnil ve čtveřici prvenství.

Statistiky mluví za vše. Martin Kadlečík a jeho bílé Clio IV jsou prozatímními vládci kategorie Clio Cup Trophy. Na Oscherslebenu vyhrál kvalifikaci i závody. Na Hungaroringu opět triumfoval, a navíc projel cílem na absolutním prvním místě před zkušeným Tomášem Pekařem s Cliem V.

„S dosavadní sezonou jsem samozřejmě maximálně spokojený. Clio mi výborně sedlo a jsem rád, že se mi tak daří. Nutno podotknout, že bez taťkové podpory by to nešlo. Jako automechanik je schopen auto perfektně připravit a za to jsem mu velmi vděčný,“ vysvětloval Martin Kadlečík mezi závody na Hungaroringu, kde v obou případech dojel na absolutně prvním místě.

„Projet cílovou čárou jako první je zkrátka lepší pocit,“ smál se Martin při otázce, zdali měl políčeno i na Tomáše Pekaře s Cliem V. „Pokud by se mělo jednat o těžký souboj s rizikem, nešel bych do toho. Nezávodíme spolu o body, takže jsem jej za každou cenu nepotřeboval předjet. Jen se naskytla příležitost, tak jsem ji využil.“

Martin Kadlečík má v současné době na kontě 82 bodů, o 33 bodů více než druhý Michael Hulm. Třetí podnik Clio Cupu bude v létě hostit Automotodrom Most. Nejvíce se ale Kadlečík těší na Brno, kde s Cliem debutoval na sklonku loňské sezony. „Sice je Brno požíračem pneumatik a je náročné udržet je při životě i ke konci závodu, ale ten okruh mám velmi rád a vždy se na něj těším,“ dodal Kadlečík.